Salade tijd!
Er zijn gezonde maaltijdsalades en minder gezonde,
maar waar moet je opletten?

Maak een salade met veel groenten! Naast je bekende sla, tomaat en komkommer, varieer je ook met andere groenten of fruit. Lekker zijn bijvoorbeeld wortel, venkel, radijs, maïs, paprika, framboos, aardbei, spinazie, geblancheerde broccoli of sperziebonen. Lauwwarme gegrilde groenten maken een salade ook heerlijk. Voeg wat eiwitten toe, zoals ei, gerookte kip, noten, peulvruchten of vis. Maak een dressing op basis van olijfolie en/of yoghurt en klaar is je lekkere salade. Voeg klein beetje volkoren pasta, couscous of zilvervliesrijst toe voor een lang verzadigd gevoel.
Een salade met veel gekookte witte pasta, kaas, spekjes of zure room is niet zo gezond. Bovendien levert zo’n goed gevulde salade meer calorieën dan je denkt, zeker als je er ook nog brood met (kruiden)boter bij eet.